FREELANCE-GRAAFIKOT

Olemme kuvittajia, graafisia suunnittelijoita, animaationtekijöitä – visuaalisen viestinnän ammattilaisia. Työskentelemme itsenäisinä freelancereina tai yrittäjinä.

Järjestömme on jäsenilleen ammatillinen yhdysside, joka tarjoaa foorumin keskusteluun ja yhteistyöhön. Järjestämme täydennyskoulutusta, opintomatkoja, näyttelyretkiä, työpajoja ja kesäisiä piirustusviikkoja ammattitaidon kehittämiseksi.
Olemme pitäneet useita yhteisnäyttelyitä. Paneudumme myös alan sopimus- ja tekijänoikeuskysymyksiin.

Kuulumme Palvelualojen ammattiliittoon (PAM) sekä tekijänoikeusjärjestö Kopiostoon.
Toimimme läheisessä yhteistyössä muiden visuaalisen viestinnän ammattilaisyhdistysten kanssa.

Sivustolle uusi logo otetaan käyttöön suunnitteilla olevien uusien nettisivujen yhteydessä myöhemmin tänä vuonna. Alla logokilpailun tulokset.

Freelance-graafikoiden logokilpailun tulokset

Kilpailuun tuli ilahduttava määrä logoehdotuksia, kaikkiaan 49 kappaletta. Ehdotukset herättivät vilkasta keskustelua. Voittaja oli kuitenkin yksiselitteinen. Kiitämme kaikkia osallistuneita hyvistä ehdotuksista.

Freelance-graafkot logoraadin jäsenet, Sanna Pyykkö, Christoffer Leka ja Pekka Piippo.

1. palkinto
Simo Huovinen
Sanat ovat graafisen suunnittelijan työkaluja. Suunnittelija on lähestynyt suunnittelutehtävää tätä kautta. Jämäkästi muotoillusta pienaakkosista ja merkin foneettisesta sanaleikistä syntyy toimiva tekstikuva. Merkki jättää tilaa oivallukselle. (Yllä)

2. palkinto
Safa Hovinen
Tasapainoinen kokonaisuus. Nimelle on annettu visuaalinen muoto, josta syntyy voimakas sanakuva.
Pitkästä ja haasteellisesta nimestä on saatu painokas tunnus.

3. palkinto
Joonas Vähäkallio
Erilaisista tekijöistä koostuva joukko näkyy tunnuksessa avoimena yhteenliittymänä.
Merkissä on vaikutteita kalligrafiasta yhdistettynä nykyaikaiseen ilmaisuun. Vanha kohtaa uuden. Pyöreissä muodoissa on humanismia ja kädenjälkeä.

Erikoismaininta: Elina Kihlman
Freelance-graafikoiden valiokunnan erikoismaininta raikkaasta punkhenkisyydestä.