Kirjaudu

Graafikon vapaapäivä – veneretki Söderskäriin

Freelance-graafikoiden kevätretki 9.6.2018 suuntautui Söderskärin majakkasaarelle.

Suomenlahden ulkosaaristovyöhykkeellä sijaitseva Söderskär on rauhoitettua luonnonsuojelualuetta ja Natura 2000 alue. Söderskärin majakka valmistui vuonna 1862 Mattlandetin saarelle Porvoon saaristoon, automatisoitiin 1957 ja sammutettiin lopullisesti 1989. Yli 150 vuotta vanha majakka huokuu entisten aikojen tunnelmaa. Loistava kevätretken kohde!

Söderskärin majakan huipun lamppu.

Kokoonnuimme Kauppatorilla klo 9. Viimeiset matkalaiset tulivat juoksujalkaa. Retkelle osallistui 17 friikkua ja muutama matkaseuralainen.

 

Sää suosi retkeläisiä. Saarella ei ole kahvila- tai muita palveluita. Siksi neuvoimmekin ottamaan mukaan retkimielen lisäksi retkieväät. Friikkujen lokikirjaan kirjattiin tyytyväisiä kommentteja.

 

Aurinkoinen meripäivä, nautinnollinen ja yhteisöllinen majakkaretki. Kiitos hyvästä seurasta Friikut!

Hui mitkä rappuset!

Majakasta löysimme kaksi pientä ja viehättävää näyttelyä. Valokuvia majakanvartioiden ja luotsien elämästä Söderskärillä ennen vanhaan sekä Tove Janssonin piirustuksia. Tove ja meri -näyttelyssä oli niin valokuvia Toven elämästä saaristossa, kuin myös kuvitusta Muumipappa ja meri -kirjasta.

Pystyimme hyvin samaistumaan muumipeikon tunnelmiin kiivetessämme kapeassa portaikossa yhä ylöspäin aina huipulle saakka. Näköala huipulta oli huikaiseva.

 

Vierailumme aikana oli saarella lintujen pesimisrauha. Ihan joka kolkkaan ei silloin pääse saarella tutustumaan. Se ei kuitenkaan haittaa ollenkaan. Kivoja kallioita on ihan riittävästi tarjolla evästelyyn.

 

 

 

Untuvainen pesä ja kolme kaunista munaa.

Näkymä Söderskärin majakan huipulta.

Mitä ideaa on retkeillä Friikkujen kanssa?

Freelance-graafikon työelämä voi olla pitkälle yksin puurtamista. Joukossa on luultavasti paljon introverttejä, joten saattaa tuntua jonninjoutavalta idealta lähteä tuiki tuntemattomien tyyppien kanssa minnekään. Riski kannattaa kuitenkin ottaa.

Yhdessä retkeily antaa mahdollisuuden tutustua kollegoihin. Sivutuotteena oppii tuntemaan toisten graafikoiden töitä, erikoistumista, vahvuuksia. Jokaiselle saattaa tulla eteen tilanne, jossa on sitoutunut tiettyyn aikatauluun työtehtävissä. Sitten pamahtaa flunssa kesken projektin. Tässä kohtaa onkin loistojuttu, jos on valmiiksi verkottunut luottotyyppien kanssa. Hei, ehditkö jeesaamaan tässä? On helppo kysyä, kun tieto toisen taidoista ja luottamus on jo etukäteen hankittu.

Kun istuu mennen tullen pari tuntia laivassa matkalla kohden määränpäätä, on joutilasta aikaa jutella. Kokemusten vaihto, ideoiden kehittely, mielipiteen kysyminen. Kaikki asioita, jotka voivat puuttua yksinyrittäjän arkipäivästä, kun työyhteisöä ei ole. Myös Friikkujen toimintaa on kätevä kehittää yhteisillä reissuilla. Nyt laivan alakannella mietittiin tulevaa Kirjamessut-operaatiota ja matkasuunnitelmia.

blogi