Kirjaudu

Jäsenyys

Jäsenyys Freelance-graafikoissa

Freelance-graafikoiden jäsenet ovat graafisia suunnittelijoita, kuvittajia, animaationtekijöitä – visuaalisen viestinnän ammattilaisia, jotka työskentelevät pääsääntöisesti itsenäisinä freelancereina tai yrittäjinä.

Freelance-graafikot on jäsenilleen ammatillinen yhdysside, joka tarjoaa foorumin keskusteluun ja yhteistyöhön. Järjestämme täydennyskoulutusta, näyttelyretkiä ja -tiloja, työpajoja ja kesäisiä piirustusviikkoja ammattitaidon kehittämiseksi. Olemme pitäneet useita yhteisnäyttelyitä. Myös jäsenet voivat esittää ehdotuksia järjestettävästä toiminnasta ja se on jopa suotavaa!

Freelance-graafikot yhdistää suunnittelijat ja suunnittelua tarvitsevat asiakkaat – helposti ja maksutta. Näin jokainen toimeksianto saa siihen parhaiten soveltuvan tekijän.

Ammattiin liittyviin hankintoihin ja koulutukseen voi saada vuosittain tukea hankinta-avustuksen muodossa. Saat hankinta-avustuksesta lisätietoja sivulta Apurahat >>

Jäsenmaksu on 60 € vuodessa.
Freelance-graafikot toimii työhuonekuntana Freelance ohjelmatyöntekijät ry FOT sisällä. FOT on PAMin ammattiosasto 636. PAM ylläpitää jäsenrekisteriämme. Tästä syystä jokainen jäsen täyttää liittyessään PAM:in liittymislomakkeen.
Freelance-graafikot on PAM:in vuosimaksujäsen. Itsensä työllistävä ammatinharjoittaja ja yrittäjä ei ole Palvelualojen työttömyyskassan jäsen.

Voit täyttää hakemuksesi sähköisesti tästä:

Hae jäseneksi

Voit myös tulostaa ja postittaa hakemuskaavakkeesi osoitteeseen Freelance-graafikot, PL 212, 00531 Helsinki. Voit kysyä neuvoa osoitteesta friikut@freelancegraafikot.fi

Freelance-graafikoiden työvaliokunta käsittelee uudet hakemukset noin kerran kuukaudessa. Jäseneksi hyväksymisen kriteerinä on työnäytteillä osoitettu ammattitaito.

Kun hakemus on hyväksytty, sinulle lähetetään liittymiseen tarvittavat paperit. Huomaa, että jäsenyys astuu voimaan vasta, kun olet täyttänyt ja palauttanut PAM:n jäsenhakemuksen ja Kopiosto-valtakirjan. Kopiosto-valtakirja on tärkeä kriteeri apurahahakemuksia arvioitaessa. Lisää tietoa Kopiosto-valtakirjasta löydät Apurahat-sivulta.

Tervetuloa joukkoomme!


Portfolio

Jäsenenä saat luoda Freelance-graafikot sivustolle oman portfolion. Portfolioon saat linkkejä omille nettisivuillesi, ja esim. LinkedIn-sivuusi tai Behanceen. Yhteydenotot tapahtuvat yhteyslomakkeella.

Lataa ohje profiilin tekoon:

Friikut_ohjeet_profiilin_luominen

Tori

Voit ilmoittaa torilla myytävistä tuotteistasi. Torilla voit kaupata myös koulutusta tai workshoppeja, jos se kuuluu tarjontaasi. Raha ei vaihda omistajaa tällä sivustolla. Kaupankäynti tapahtuu yhteyslomakkeen avulla alkavalla sähköpostilla.

Jäsenkortti

FOT ry:n jäsenetuna Freelance-graafikoille myönnetään pressikortti, jolla on mahdollista saada alennusta matkalipuista sekä vapaa tai alennushintainen sisäänpääsy useimpiin näyttelyihin ja messutapahtumiin.

Hankinta-avustus

Jokainen jäsen on oikeutettu hakemaan kerran vuodessa hankinta-avustusta. Tästä tarkemmat tiedot löydät Apurahat -sivulta.

Tapahtumat ja koulutus

Mahdollisuus osallistua Freelance-graafikoiden ammatilliseen koulutukseen, tapahtumiin ja näyttelyihin ilmaiseksi tai jäsenhintaan.


Muut edut

Grafiikanpaja Tallin stipendipaikat

Freelance-graafikoiden jäsenillä on mahdollisuus työskennellä Grafiikanpaja Tallilla, mikäli siellä on pöytäpaikkoja vapaana. Kyseessä on puolen vuoden Freelance-graafikoiden tukema työskentelypaikka yhdelle jäsenelle tai 1–3 kk:n aika kolmelle tai kahdelle jäsenelle, hakemuksista riippuen. Tallin vapaita pöytäpaikkoja voi tiedustella Grafiikanpajan sihteeriltä, Elina Kuusamolta elinakuusamo@gmail.com. Talli sijaitsee Helsingin Sörnäisissä. Osoite: Suvilahdenkatu 7, 00500 Helsinki.

Huom! Pöytäpaikka edellyttää aiempaa kokemusta grafiikan teosta ja Grafiikanpajan prässin ”ajokorttikurssin” suorittamisen. Freelance-graafikot tukevat tarvittaessa prässin ”ajokorttikurssin” kustannuksissa.

Croquis, Taidehalli

Tarjoamme jäsenetuna osallistumisen Suomen Taideyhdistyksen Croquis-piirustusiltoihin Taidehallissa, Helsingissä. Normaalisti hinta on 8 €/henkilö/piirustuskerta. Sisäänpääsy: esitä kassalla jäsenkorttisi ja kirjoita nimesi (allekirjoitus & nimenselvennys) kyseisen päivän listaan.

Piirustusiltojen päivämäärät nettisivulta: www.suomentaideyhdistys.fi/piirustusillat
Voit myös tilata itsellesi Suomen Taideyhdistyksen uutiskirjeen yhdistyksen nettisivuilta. Näin saat tiedot tulevista piirustusilloista sähköpostiisi.

Tarjoamme vastaavaa jäsenetua myös pääkaupunkiseudun ulkopuolella asuville. Jos mielesi halajaa piirtämään croquista tai elävää mallia, ota selvää paikkakuntasi mahdollisuuksista. Lähetä ehdotuksesi sähköpostilla Friikuille (friikut@freelancegraafikot.fi) ja mietitään miten asia järjestyy.

Matkahuolto

Jäsenkortilla saa alennuksia bussimatkoista.

Snow White taiteilijatarvikkeet

Taiteilijatarvikeliike Snow White Hakaniemessä antaa 15 % alennuksen taiteiljatarvikkeista Freelance-graafikoiden jäsenille.
Snow White Oy
Hämeentie 2 M 1, 00530 Helsinki

Life Art kehystys

Life Art tarjoaa Freelance-graafikoiden jäsenillenne pysyvän jäsenedun:
– 10 % alennus kehystyksistä ja taulujen ripustuskiskoista.
Tarjolla on valmiskehyksiä ja tietokoneohjattu paspaleikkuri, jolla saa monenlaisia paspoja nopeasti ja millintarkasti.

Life Art tarjoaa myös monitoimitilaa Freelance-graafikoille omatoimiseksi näyttelytilaksi. Kiva näyteikkuna, 15 m. ripustuskiskoa seinillä, hyvä sijainti ja kohtuuhintainen vuokra. Matalan kynnyksen galleria! Tila on 22 m² ja siellä on mahdollisuus tehdä pieniä työjuttuja samalla kun pitää näyttelyä.

Life Art Oy
Fredrikinkatu 20, Helsinki
Puh. 09 – 636313

Artbase

Uusi laadukkaiden suurkuvien tulostamo on avattu. Artbase tarjoaa Freelance-graafikoiden jäsenille 10 % alennuksen kaikista paperi- ja canvasvedoksista. Tiloissa voi myös pitää pienimuotoisia näyttelyitä.

Artbase Oy
Tarkk’ampujankatu 16, 00150 Helsinki

Painotalo Trinket

Trinket tarjoaa vähintään 10 % alennuksen painotuotteista Freelance-graafikoiden jäsenille mainittaessa ”yhteistyö”.

Trinket Oy
Hyttitie 4 B, 00700 Helsinki

Vieläkö mietit?

• • • •

Hae jäseneksi, se kannattaa!

Täytä hakemus