Kirjaudu

Kevään 2018 Non-stop-apurahat jaettu

Freelance-graafikoiden ”Non-stop-apuraha” jaettiin nyt toista kertaa. Viime syksyn ja nyt tämä kevään haku osoittautuivat sen verren menestyksekkäiksi, että apurahan myöntämisiä on päätetty jatkaa myös tulevaisuudessa. Seuraava, syksyn 2018 hakukierros päättyy 28.9. ja kevään 30.4.2019. Samalle hakijalle voidaan myöntää Non-stop-apuraha vain kerran vuodessa.

Non-stop-apurahaa voi hakea visuaalisen suunnittelun alaan kuuluville vapaille hankkeille. Apurahoja myönnetään hakemusten perusteella suunnittelijoille tai työryhmille harkinnanvaraisesti ja yhdistyksen budjetin puitteissa. Apurahat maksetaan Kopioston kopiointikorvauksista.

Neljän friikkulaisen ja yhden ulkopuolisen asiantuntijan muodostama apurahatoimikunta kokoontui 31.5. Tietorantaan arvioimaan saapuneita hakemuksia.

Apurahatoimikunnan lausunto:

Hakemuksia tuli yhteensä 11 kpl. Haettu rahasumma oli yhteensä 33 289 euroa. Apuraha myönnettiin kahdeksalle hakijalle, yhteensä 20 765 euroa. Parhaiden hakemuksien kärkijoukko erottui selvästi. Osa hankkeista vaikutti sopivan paremminkin hankinta-avustuksen piiriin. Yksi hakemus hylättiin puutteellisena. Kehotamme kiinnittämään huomiota hakemuksen selkeyteen ja asiallisuuteen ja lukemaan hakuohjeet huolella. Tarkasti laadittu, realistinen kustannusarvio parantaa apurahan myöntämisen mahdollisuutta.

Apurahatoimikuntaan kuuluivat: Kasper Strömman (pj.), Sanna Pelliccioni, Hans Eiskonen, Milla Kissanniitty ja Heikki Sallinen (siht.).

Non-stop-apuraha kevät 2018 saajat (aakkosjärjestyksessä)

Kimmo Arho: Kirjan ”Mistä kirjaimet tulevat?” kuvien reprotyö ja arkistointi, 3800 €
Tiina Eräpuu: Yksityisnäyttely ”Susiakan surukirja”, 2250 €
Filippa Hella: ”Ville Vallgrenin elämä” -lastenkirja ja näyttely, 1500 €
Juha ilkka: ”Sivupoluilla” -tietokirjan kuvittaminen, 2800 €
Ilja Karsikas: ”Vino puu” – poikkitaiteellinen näyttely ja kirja, 3500 €
Reetta Nykänen: ”Hamina Zombi” – Itä-Suomen murrekielinen henkilöhistoria, 1465 €
Konsta Ojala: Kaksi taidejulkaisua: ”Tax free” ja ”Nice and droozy”, 2450 €
Annukka Repo: Lautapeli ”Kalevala – The Capture of Sampo”, 3000 €

Onnea kaikille apurahansaajille.

uutinen