Kirjaudu

Kohdeapurahat 2020 on jaettu

Freelance-graafikoiden jakama kohdeapuraha houkutteli tänä syksynä 22 hakemusta. Tämä apurahamuoto jaettiin nyt ensimmäistä kertaa. Yhdelle hankkeelle myönnettävän apurahan suuruus on maksimissaan 3 800 euroa.

Apurahoja haettiin yhteensä summalla 72 790 €. Apuraha myönnettiin 22 hakijalle, yhteensä 61 730 €.

Kohdeapurahaa voi hakea visuaalisen suunnittelun alaan kuuluville vapaille hankkeille. Apurahoja myönnetään hakemusten perusteella suunnittelijoille tai työryhmille harkinnanvaraisesti ja yhdistyksen budjetin puitteissa. Apurahat rahoitetaan Kopioston kopiointikorvauksista.

Neljän Freelance-graafikoiden jäsenen ja yhden ulkopuolisen asiantuntijan muodostama apurahatoimikunta kokoontui 16.10. Tietorantaan arvioimaan saapuneita hakemuksia. Kiitos PAMille vieraanvaraisuudesta!

Apurahatoimikunnan lausunto:

”Hakemuksia saapui 22 kappaletta. Apurahoja myönnettiin yhteensä 61 730 €. Apuraha myönnettiin koronavuonna poikkeuksellisesti kaikille hakijoille. Kaikkia apurahoja ei kuitenkaan myönnetty täysimääräisenä mm. puutteellisten hakemusten vuoksi. Jatkossa hakijoilta toivotaan tarkkuutta ja huolellisemmin perusteltuja hakemuksia. Raati on ilahtunut siitä, että joukossa oli eri tyyppisiä visuaalisen alan hankkeita. Hakemusten joukossa oli mm. useita kirja- ja kuvitusprojekteja, mutta myös kirjasinperheen suunnittelua sekä kokeellisempia digitaalisia eri mediaelementtejä hyödyntäviä teoksia.

Kannustamme myös jatkossa liittämään hakemukseen visuaalisia luonnoksia ja esimerkkejä suunnitteilla olevasta projektista sekä mahdollisia aikaisemmin tehtyjä työnäytteitä. On myös oleellista otsikoida visuaaliset esimerkit ymmärrettävästi. Raadin tulee pystyä erottamaan onko kyseessä luonnos, valmis näyte tulevasta projektista, aikaisempi projektia tukeva työnäyte, moodboard tai vastaava. Toivomme hakemuksilta selkeät vastaukset peruskysymyksiin: mitä, milloin, miksi ja kenelle. Hakemuksessa tulee selvittää työn lähtökohdat, tavoitteet ja mahdollisten työryhmän jäsenten ja yhteistyökumppaneiden roolit. On tärkeää kertoa myös, miksi työ tehdään, miksi sitä pitäisi tukea, sekä mikä on julkaisusuunnitelma. Puhtaasti kaupallisissa hankkeissa on tärkeää selvittää, onko kyseessä hakijan itsensä kehittelemä projekti vai asiakkaan tilaustyö.

Apurahat jaettiin ensimmäistä kertaa käyttäen uutta digitaalista Aspicore-apurahajärjestelmää, joka helpottaa avustusten hakemista, arviointia ja käsittelyä. Mikäli tietokoneen tai digitaalisten palvelujen käyttö ei ole sujuvaa niin suosittelemme tekemään hakemuksen ajoissa ja käyttämään avustajaa hakemuksen teossa, jotta mahdollinen hakemus ei jää käsittelemättä.”

Apurahatoimikuntaan kuuluivat: Roy Haapakoski (jäsenistön ulkopuolinen asiantuntija, pj.), Maria Björklund, Terhi Pehkonen ja Pirta Mikkola. Sihteerinä toimi Miikka Poutiainen.

Kohdeapurahan 2020 saajat

Ahonen Aunis, Acedia-kuvitusteoksen toteutukseen, 3000 €
Hella Filippa, ABC i Borgå – Porvoo-aapinen, 3800 €
Holley Elina, Näkymättömiä yhteyksiä -näyttely, 2300 €
Häyrynen Anna, Kuvitukset kirjaan Voimasatuja aikuisille, 2790 €
Kaski-Klöve Anne, Lasten kuvakirja, 1000 €
Kumpulainen Leena, Kuvakirjahanke T-Keksi – Pahis ruokakomerossa, 2800 €
Lindell Päivi, Sähkökaappimaalausten suunnittelu, 3800 €
Mallius Mira, Vahva kaveri – supervoimien käsikirja -kirjan kuvitus ja graafinen suunnittelu, 1000 €
Nieminen Niko, Kuva-ääniteoksen toteuttaminen, 2000 €
Ormio Vappu, Liikkuvat kuvat pienten poikien lukemista tukemassa, 2500 €
Paavola Jani, Node Sans -fonttiperheen suunnittelu, 3500 €
Palin Meria, Hiljaisen kuvakirjan toteuttamiseen, 3800 €
Parikka Katri, Voimakorttipakan graafinen suunnittelu, 2000 €
Pylkkö Seija, Muistan kesän -näyttely, 1500 €
Pyykkö Sanna, Tapettimalliston suunnittelu, 3800 €
Raitanen Maia, DARWININ VARJOSSA maailman ympäri, 2140 €
Rannikko Tuija, Kirja Puu-Käpylästä 100-juhlavuoden kunniaksi, 3800 €
Ringbom Antonia, Kaksi animaationäyttelyä, 3 800 €
Saarimäki Katja, Taidekeittokirjan kuvitus ja graafinen suunnittelu, 3800 €
Stolt Anne, Kuvakirjan kuvitustyö, 2 800 €
Tanttu Markku, 100 — Raapaleita ja vinjettejä -kirjan toteuttaminen, 3800 €
Toropainen Maija, Näyttelykustannuksiin ja taiteelliseen työskentelyyn, 2000 €

Onnea kaikille apurahansaajille!

uutinen