Kirjaudu

Omakustanneilta 2017

Vietimme lokakuun viimeisenä päivänä Friikkujen jo perinteeksi muodostunutta Omakustanneiltaa.  Ilta on saanut alkunsa 2015 aloitetun omakustanneapurahan myötä. Ajatuksena on kutsua kaikki omakustantamisesta kiinostuneet jäsenet keskustelemaan ja vaihtamaan kokemuksia omakustantamisen saralta. Tuttuun tapaan kokoonnuimme kokoustila Tietorannassa, joka muuntuu hyvin erilaisten pienimuotoisten tapahtumien pitopaikaksi.

Vierailevana luennoitsijana oli tällä kertaa sarjakuvataiteilija ja kuvittaja Terhi Ekebom. Terhin sanoin:

”Arvostan omakustanteita oman ilmaisun kehittymisessä niiden suoruuden ja nopeuden takia verrattuna jonkin tahon kanssa pitkään työstettyyn, paljon kompromisseja sisältävään työhön.”

Terhi Ekebom oli Omakustanneilta 2017 vieraileva luennoitsija.

 

Terhi Ekebom on helsinkiläinen kuvittaja, sarjakuvataiteilija, joka tunnetaan muun muassa sarjakuvateoksista Honeymoon Island(2007), Voyage (2010) ja Kummituslapsi (2013).
Vuonna 2014 Ekebom sai Suomen sarjakuvaseuran Puupäähattu-palkinnon. Hän tekee myös seinämaalauksia ja suhtautuu rakkaudella omakustanteisiin.

Kutsussa kysyttiin halukkuutta esitellä omia omakustannusprojekteja. Jäsenistömme innostuikin joukolla  esittelemään omia tuotoksiaan. Saimme kuulla kaikkiaan seitsemän erilaista kertomusta, mitä omakustanneapurahalla on saatu aikaan! Muutamassa tarinassa toistui miete, että kyllä kirjoja on kiva tehdä, mutta se myynti ei olekaan niin helppoa. Itse tapahtumassa tarjoutui kuitenkin  mahdollisuus  myös tuotemyyntiin.

Uusia ideoita

Yksi ilmoille heitetty ajatus oli, että Freelance-graafikot voisi osallistua ensi vuonna Helsingin kirjamessuille omalla pienellä osastolla. Ajatus oli, että esitellään ja myydään niemenomaan omakustanneapurahalla toteutettuja kirjoja ja kortteja. Osastoa valvoisivat ne henkilöt, joiden tuotoksia on pöydässä esillä. Jotta tämä idea lähtisi toteutumaan, tarvitaan sen todeksi tekemiseen oma työryhmänsä. Sinänsä ei mitenkään utopistinen idea, jos vain joukosta energiaa löytyy.

blogi