Kirjaudu

MILLENIUM & KORONARIUM

HELSINKI MILLENIUM & KORONARIUM
Taskumuistoja Helsingistä 2000 ja 2020

Kirjan ideana on asettaa vertailtavaksi samat kaupunkinäkymät vuosituhannen vaihteessa ja nyt, kaksikymmentä vuotta myöhemmin. Tekijä kuvasi taskukameralla vuosituhannen vaihteen molemmin puolin kaupungin rantamaisemia eri vuodenaikoina, alkaen kesästä viime vuosituhannella ja päättyen seuraavaan kesään millenium-vuonna 2000. Kirja sai nimekseen Pocket Memories of Helsinki 2000. "Taskumuistoja" siitä teki lähinnä se, että kirjanen mahtui rintataskuun, ja se kuvattiin taskukameralla.
Nyt samat Helsingin rantakohteet on kuvattu uudelleen mobiilikameralla ja asetettu vertailtavaksi aukeamille, joissa tällä kertaa on myös lyhyet tekstit liittyen kuviin eri ajankohtina. Helsinki täytti 470 vuotta 12. kesäkuuta 2020. Kirja on lähinnä asukkaan näkökulma kotikaupunkiinsa.

Helsingin kauniit rantasilhuetit olivat ensimmäisen kirjan innoittajina. Osa maise­mis­ta on säilynyt ennal­laan, ­osassa ­kau­pungin näkymistä on jo tapahtunut paljon ­muu­tok­sia –joskus enemmän, joskus vähemmän esteettisiä. Samalla on syntynyt kuvaa vuodenaikojen vaihtelusta ja ilmaston lämpenemisestä aiheutuneista muutoksistakin. Entä kulttuuri? Vain suojellut alueet ovat ­säilyneet lähes ennallaan. Rakentamista rannoilla on tiivistetty –ajatuksena lienee, että ihmiset asuisivat enimmäkseen pääkaupungissa? Mitä se aiheuttaa kokonaiskuvalle, merelliselle Helsingille?
Jokai­­nen voi itse arvioida kuvien pe­rus­teella, miellyttääkö ­muutos.

Teksti ja kuvat: Anja Hatva
- 32 sivua + kannet
- 32 värivalokuvaa
- koko 148 x 160 mm
Kustantaja ja julkaisija: IKÄÄNKUIN -as if

HELSINKI MILLENIUM & KORONARIUM
Kenttäorakko

Tekijän muut työt